Автор: . Следвайте Гласове в Това е един от най-старите методи

...
Автор: . Следвайте Гласове в Това е един от най-старите методи
Коментари Харесай

Защо климатичните промени са измама? Защото са реални, но не са причинени от хората

Автор: . Следвайте " Гласове " в
Това е един от най-старите способи за промиване на мозъци на популацията в античната история. Жреците разкрили небесните цикли и почнали да се преструват, че карат небето да потъмнее, успявайки да изчислят циклите на слънчевите затъмнения. Събирали хората на едно място и им казвали какво ще създадат, а хората гледали по какъв начин луната затулва слънцето и вярвали, че жрецът може да управлява небето. Днешната астрология в действителност идва от вавилонците, които правили големи изследвания на корелациите, с цел да предсказват бъдещето.


Всяко нещо има цикли. Климатът ВИНАГИ се трансформира, като съществуват интервали на стопляне и интервали на изстудяване. Тези шарлатани не са по-различни от вавилонските жреци, преструващи се че затъмняват слънцето с луната по своя команда. Науката се прекатурва надолу с главата откакто през 1772 година покрай Вилуи, Сибир, е открит недокоснат заледен окосмен носорог, последвано от по-известното изобретение на заледен мамут през 1787 година. Може да останете шокирани, само че тези открития на замръзнали животни с трева, която към момента е в стомасите им, поставя началото на второ течение в науката, защото доказателствата сочат, че е допустимо както си ядеш обяда, ненадейно да се окажеш заледен, единствено с цел да бъдеш открит от идващите генерации.

Откритието на косматия носорог през 1772 година, а след това и на замръзналите мамути, подхранва визията, че нещата въпреки всичко не са линейни. Тези големи открития в действителност способстват за епохата на Просвещението, когато нови познания избухват във всяка област на проучване. Подобни открития на замръзнали мамути в Сибир не престават и до през днешния ден. Те провокират теориите и от двете страни на този спор да дадат пояснение на тези катастрофични събития. Замръзналите животни в Сибир подсказват, че странни събития са вероятни даже и при климата, и те не са доста по-различни от телата на мъртвите жертви, които са били заровени при изригването на вулкана в Помпей през 79 година сл. Хр. в античната Римска империя. Животните могат да пасат и ненадейно да замръзнат. Климатичните промени са тук от милиарди години – доста преди индивидът да измисли мотора с вътрешно горене.

Дори в сфрерата на геологията стартира да се основава огромен спор по отношение на това, че може би земята просто е избухнала в катастрофична спазъм и че фактически планетата ни е циклична, а не линейна. Възгледът за поредни деструктивни катаклизми през нередовни шпации от време, или цикли, се появява през 1700-те години. Това течение на мисълта е може би най-добре изразено от Джордж Хогарт Тулмин – чийто принос към човешкото знание е пропуснат – в неговата рядка книга от 1785 година „ Вечността на света “ (The Eternity of the World ”).

„... спазми и революции, с разрушителна мощ, надхвърляща нашия опит или визия, само че незадоволителна за разрушаването на земното кълбо, или на човешкия жанр като цяло, са съществували и ще съществуват още веднъж... (слагайки край на)... изумителна поредност от столетия. “

През 1832 година проф. А. Бернарди твърди, че ледената шапка на Северния полюс е достигнала равнините на Германия. В поддръжка на своята доктрина той показва съществуването на големи каменни блокове, станали известни като „ несъответстващи “, за които той допуска, че са били избутани от напредващия лед. Тази доктрина е била шокираща, тъй като сигурно съставлява нелинеен мироглед върху естествената история. Бернарди е мислел отвън рамката. В естествените науки обаче хората слушат и преглеждат теориите, за разлика от обществените науки, където теориите са пренебрегнати, в случай че те оспорват това, в което хората желаят да имат вяра. В 1834 година Йохан декор Шарпентие (1786-1855) декларира, че има дълбоки вдлъбнатини, издълбани в алпийските скали, заключавайки, сходно на Карл Шимпер, че те са провокирани от напредването на Ледниковата ера.
Този набор от познания е изцяло пренебрегнат от религиозния фетиш към световното затопляне/климатичните промени. Те не знаят нищо за природата, или нейните цикли, и са изцяло невежи за историята, нито даже за откритието, което съставляват тези антични създания, замръзнали с храна в устата си. Те не могат да обяснят тези събития, нито голямото количество познания, разказани от хора, които фактически са изследвали, вместо да се пробват да извършват дневен ред, претендирайки, че това е просвета.

Нашият модел проектира навлизането ни в нов „ огромен най-малко “, който ще стартира да обгръща слънцето през 2020 година и ще продължи до 2050-те година, чийто резултат ще бъдат понижен магнетизъм, нередовно производство на слънчеви петна и понижена ултравиолетова (UV) радиация, достигащи до Земята. Всичко това значи, че сме на прага на нов световен интервал на изстудяване на планетата, който може да продължи от 31 до 43 години. Последното случване на „ огромен най-малко “ е произвело мини-ледников интервал в средата на 17. век. Познато като Минимум на Маундер, то се случва сред 1645 година и 1715 година в границите на по-дълъг интервал от време, през който елементи от света стават толкоз студени, че интервалът е наименуван Малък ледников интервал, който е траял от 1300 година до 1850 година.

Повечето хора НИКОГА не са чували за Течението на Бофорт – голямо въздушно течение, носено от вятъра в Северния ледовит океан, което в действителност има надалеч по-голямо влияние върху ледовете от всичко, което ние бихме могли да изхвърлим в атмосферата. Течението на Бофорт е регулирало климата и образуването на ледовете в продължение на хилядолетия.Напоследък обаче нещо се е трансформирало – и това не е нещо, което ще провокира световно стопляне, само че заплашва с нов Ледников интервал.
Съществува естествен цикъл, който е от към 5,4 години и който обръща посоката и се върти назад на часовниковата стрелка, изтласквайки лед и сладка вода в източната част на Северния ледовит океан и в северния Атлантически океан. Този 5,4-годишен цикъл е забавен, защото съставлява два цикъла на Пи от 8,6. Непосредственият цикъл внезапно се уголемява до два 8,6-годишни интервала, с което доближава 17,2 години при започване на 2022 година.
Това, което би трябвало да разберем е, че Течението на Бофорт в този момент носи толкоз сладка вода, колктото Големите езера в Северна Америка взети дружно. Защо това е значимо? Солената вода замръзва при по-ниска температура от 0 градуса по Целзий, при която сладката вода замръзва. Разликата сред температурата на въздуха и точката на заледяване на солената вода е по-голяма от разликата сред температурата на въздуха и точката на заледяване на сладката вода. Това кара ледът със сол по него да се топи по-бързо, което е и повода да хвърляме сол по пътищата при снежни стихии.
Сега си представете Течението Бофорт като въртележка от лед и сладка вода. Тъй като сега се движи по-бързо и в нормалната си посока по часовниковата стрелка, то събира от ден на ден и повече сладка вода от трите съществени източника:
1. Топящия се морски лед
2. Теченията на Арктическия океан от притоците на съветските и северноамериканските реки
3. По-слабо солената вода, идваща от Берингово море.
Наистина, Йейл предизвести, че това течение може да „ охлади климата в Европа “, на което точно сме очевидци сега. Течението Бофорт циклично ще смени посоката си и когато това се случи, действителната заплаха ще бъде от естественото освобождение на голямо количество ледникова сладка вода в Северния Атлантик. Сега да си спомним – сладката вода замръзва по-бързо от солената.

Това не е доктрина. Разполагаме с предходни регистрирани обръщания на циклите на Течението Бофорт от 60-те и 70-те години на предишния век, при които е имало навлизане на сладка арктическа вода в Северния Атлантик, довело до заледяване на водата. Много работа е осъществена по този въпрос, която, несъмнено, е пренебрегната от дневния ред за климатичните промени, защото той желае да припише виновността единствено на човешките действия. Независимо от това, Американската асоциация за прогрес в науката (AAAS), на която аз съм член, декларира ясно:
„ Арктическите морски ледове въздействат на климата за сезонни до десетилетни времеви интервали, като моделите показват въздействието на морските ледове като главно за аномалии от рода на дребни ледникови интервали. “
На „ Socrates “ (компютърът, с помщта на който Армстронг прави своите борсови, финансови, климатични и други прогнози – б.пр.) беше дадена съвсем всяка допустима база данни, която можах да намеря за интервала, покриващ последните петдесет години. Поради снадки 17,2-годишен цикъл на Течението Бофорт, рискът от по-голямо от нормалното изпускане на сладка вода в Атлантика може да докара до разстройства в Гълфстрийм, който е единствената причина Европа да има сдържан климат. Но това НЕ постоянно е било по този начин. Знаем, че нашествието на варварите в Рим през 3. век е било главно подбудено от по-студения климат на север. Нашествието на морските нации поставя завършек на Бронзовата епоха, а народите от север мигрират на юг, заливайки Месопотамия и Северна Африка.
Климатичните промени са действителни..., само че просто не са породени от хората.
Може би сега сме в повратната точка и те не могат да не престават да приказват, че изключително студената зима също е породена от въглеродния диоксид и световното стопляне. Сривът на Гълфстрийм няма нищо общо с CO2. Това може да докара до тежка борба, защото тези хора съществено бъркат и това, което вършат с стопанската система, пробвайки се да спрат потреблението на изкопаеми горива на този стадий може да докара до десетки милиони жертви, в случай че Гълфстрийм колабира.
 
Източник: 
Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова
 
 
 
 
 
20 Ное 2022127219 Ное 2022236018 Ное 2022478017 Ное 2022774515 Ное 2022856414 Ное 20223734КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022189219 Ное 202249918 Ное 2022158524 Sep 20222834
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР